Welkom terug!

Beste Fit XL sporter,

Eindelijk mogen wij onze deuren weer openen vanaf 1 juli. Net als jij zijn wij daar ontzettend blij mee! We dienen ons daarbij wel te houden aan een aantal regels die door de overheid zijn opgelegd. Dit betekent dat het vertrouwde sporten zoals vóór de gedwongen sluiting helaas nog niet helemaal mogelijk is. Echter hebben wij ons uiterste best gedaan om jullie zo veilig én plezierig mogelijk te kunnen laten sporten.

Wij begrijpen dat je allerlei vragen kan hebben hoe het sporten bij Fit XL er de komende tijd uit komt te zien, welke veiligheidsvoorschriften wij hanteren en natuurlijk hoe wij de gemiste periode willen compenseren. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar jouw club.

Team Fit XL

Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus

𝗨𝗣𝗗𝗔𝗧𝗘 𝗡.𝗔.𝗩. 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗖𝗢𝗡𝗙𝗘𝗥𝗘𝗡𝗧𝗜𝗘

Gelukkig is de fitnessbranche gespaard gebleven van de rigoureuze beperkingen die enkele andere branches wel heeft getroffen. Op de eerste plaats wensen wij de getroffen collega-ondernemers veel sterkte toe… Het feit dat we open mogen blijven is een groot compliment aan onze sporters, maar ook aan onze teamleden die de niet altijd dankbare taak hebben om op naleving van de richtlijnen toe te blijven zien.

𝗠𝗮𝘅𝗶𝗺𝗮𝗮𝗹 𝗮𝗮𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝗻

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de gestelde maximale groepsgrootte van 30 personen voor binnenruimtes ook geldt voor individuele sporters. De tekst op de website van de Rijksoverheid geeft hier op dit moment ruimte voor interpretatie.

𝗚𝗿𝗼𝗲𝗽𝘀𝗹𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻

Voor groepslessen geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan. (Ja wij snappen het ook niet, maar met het herfstweer wel fijn 😉) Wij houden de huidige groepsgroottes aan i.v.m. het kunnen garanderen van de 1,5 meter afstand. 𝗗𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲𝘀 𝗲𝗻 𝗸𝗹𝗲𝗲𝗱𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲𝘀 𝗴𝗲𝘀𝗹𝗼𝘁𝗲𝗻 Alle douches en kleedruimtes zijn vanaf woensdag 14 oktober, 22:00 uur gesloten. De toiletten zijn wel gewoon in gebruik. Je mag je helaas niet omkleden. Uiteraard mag je wel je jas ophangen en je buitenschoenen wisselen met binnen schoenen.

𝗠𝗼𝗻𝗱𝗸𝗮𝗽𝗷𝗲𝘀

Ons beleid ten aanzien van het dragen van mondkapjes wijzigt vooralsnog niet. Ook hier volgen we de richtlijnen die volgen vanuit de overheid dan wel NL Actief. Dat wil zeggen hoeft niet, mag wel. Meer duidelijkheid over de ‘open eindjes’ volgt nadat er contact is geweest met branchevereniging NL Actief. Wij hopen en verwachten deze duidelijkheid in de loop van de dag te kunnen geven.

Ook bij een mogelijke volgende ronde aan maatregelen willen wij uiteraard buiten schot willen blijven. Wij doen dan ook nogmaals een dringend beroep op iedereen die onze club betreedt om zich aan de volgende afspraken te houden:

✅ Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.

✅ Desinfecteer je handen bij binnenkomst en pak de desinfectie spray bij de deur en maakt apparatuur & accessoires voor én na gebruik schoon.

✅ Hou 1,5 meter afstand

✅ Leg altijd een handdoek op je toestel

✅ Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.

✅ Met 2000m2 is er plek genoeg voor iedereen om veilig te sporten.

Team Fit XL

Reserveren is vanaf 16-10-2020 weer verplicht.

Om weer lekker te kunnen komen sporten, dien je je te registeren via onze website: Heerlen & Belfeld. Vervolgens kun je onbeperkt je favoriete fitness uren reserveren. Dit kan tot 8 dagen van tevoren. Graag verzoeken wij je om je reservering op tijd (minimaal 3 uur van tevoren) te annuleren, mocht je toch niet willen/kunnen komen. Dit om je medesporters niet teleur te moeten stellen, terwijl er wel plek is. Voor groepslessen dient er apart gereserveerd te worden via de groepsles zelf op de website. Wil je voor of na deze les nog fitnessen, dan dien je die tijd er los bij te reserveren. Lukt het niet om te reserveren? Stuur dan een email naar heerlen@fit-xl.nl of belfeld@fit-xl.nl of neem telefonisch contact met ons op.

  • Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
  • Ieder lid ontvangt bij binnenkomst een desinfectie spray en maakt apparatuur & accessoires voor én na gebruik schoon.
  • Er zijn looproutes en vakken uitgezet. Maximaal 1 persoon per vak.
  • Neem een eigen handdoek & gevulde bidon mee.

Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte, mits zij minimaal 1,5 afstand tot elkaar houden.

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Alle douches, kleedruimtes en de koffiehoek zijn vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur gesloten. De toiletten zijn wel gewoon in gebruik. Je mag je helaas niet omkleden. Uiteraard mag je wel je jas ophangen en je buitenschoenen wisselen met binnen schoenen.

Voor groepslessen geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan. (Ja wij snappen het ook niet, maar met het herfstweer wel fijn 😉) Wij houden de huidige groepsgroottes aan i.v.m. het kunnen garanderen van de 1,5 meter afstand.

Het dragen van een mondkapje in de openbare binnenruimte is op dit moment nog niet verplicht, maar het is de verwachting dat dit op korte termijn wel verplicht gaat worden. In navolging van de overheid willen wij dan ook aan onze sporters het advies geven om een mondkapje te dragen wanneer zij zich in de binnenruimte verplaatsen. Tijdens het trainen is een mondkapje niet verplicht.

Wij vinden veiligheid en hygiëne in onze clubs erg belangrijk. In deze tijd nog meer dan ooit. Om jou en de andere leden een veilige sportomgeving te kunnen bieden, hebben we extra maatregelen getroffen.

– Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
– Houd 1,5 meter afstand.
– Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
– Neem een handdoek, bidon en uiteraard een goed humeur mee.
– Het dragen van een mondkapje in de openbare binnenruimte is op dit moment nog niet verplicht, maar het is de verwachting dat dit op korte termijn wel verplicht gaat worden. In navolging van de overheid willen wij dan ook aan onze sporters het advies geven om een mondkapje te dragen wanneer zij zich in de binnenruimte verplaatsen. Tijdens het trainen is een mondkapje niet verplicht

– Houd 1,5 meter afstand van elkaar voor, tijdens en na het sporten.
– Reinig en desinfecteer de apparatuur / sportattributen voordat je aan de oefening begint en nadat je stopt. Spray niet direct op de apparatuur, maar alleen op het papier. Dit zal ook als extra veiligheid door onze trainers gedurende de dag gedaan worden.
– Er zijn looproutes en vakken uitgezet. Maximaal 1 persoon per vak.
– De koffiehoek en douches zijn gesloten. De kleedkamer is alleen open als doorgang naar het toilet. Het is wel mogelijk om de jas op te hangen en buitenschoenen te verwisselen met binnenschoenen. Omkleden is niet toegestaan.
– Wij schudden geen handen en doen geen high five, zwaaien of thumbs up mag wel.
– Volg altijd de aanwijzingen van de trainers op.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en adviseren je thuis te blijven als je klachten hebt.

Verlaat na je training en/of uiterlijk aan het einde van je (laatst) gereserveerde tijdsblok het gebouw direct.

Alle machines en apparaten zijn beschikbaar, maar zijn verschoven tot een afstand van 1,5 meter. Dankzij de grootte van onze club, was dit geen probleem.

Ja, de kluisjes kunnen normaal worden gebruikt.

Ja, de verkoopautomaten kunnen worden gebruikt.