Beste Fit XL Sporter,

Allereerst willen wij onze sporters bedanken voor de lieve berichtjes en steunbetuigingen. Dat ontroerd ons en geeft ons tegelijkertijd energie. Alleen samen komen we door deze moeilijke tijd!

Wij vragen begrip voor de noodgedwongen sluiting, maar ook voor de grote gevolgen die de sluiting voor onze club heeft. Ondanks dat voor ons sprake is van een unieke overmachtssituatie waarin wij voor informatie geheel afhankelijk zijn van de overheid, ontvangen wij veel vragen over de contributie en het abonnement.

Vanuit de overheid worden allerlei regelingen opgetuigd. Natuurlijk vragen wij uitstel van aflossingen aan en natuurlijk hopen wij in aanmerking te komen voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn deze echter niet toereikend om de financiële klappen op te vangen.

Iedere sportschool geeft binnen haar eigen mogelijkheden invulling aan wat ze als compensatie aan hun leden kunnen aanbieden. Wij begrijpen het gevoel dat je contributie betaalt en dat je vervolgens niets of beperkt er iets voor terug krijgt. Dit roept natuurlijk allerlei vragen op waarvan wij hieronder een overzicht hebben gemaakt.

Beste Fit XL sporter,

Yessss, als alles goed gaat mogen ook wij eindelijk op 1 juli onze deuren weer voor jullie openen. We hebben er ontzettend veel zin in! Nog 5 weken te gaan om alle puntjes op de “i” te zetten.

We hebben jullie gemist! Tot snel!

Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus

Als alles goed gaat mogen wij op 1 juli de deuren van onze clubs weer openen!

Om toch fit te blijven in deze bizarre tijden hebben wij voor jullie Fit XL Home Workouts gemaakt die jullie eenvoudig thuis kunnen uitvoeren. Deze zijn te vinden op de Facebook pagina van jouw Fit XL club.

Naast onze eigen home workouts bieden we jou toegang tot het on demand videoplatform van Fitsnacks.tv. Hier zijn allerlei workout varianten en lifestyle tips te vinden. On demand wanneer het jou uitkomt én live lessen! Stuur een e-mail naar workout@fit-xl.nl met je Fit XL pasnummer en je kunt thuis lekker aan de slag!

Voor het bevriezen van je lidmaatschap gelden dezelfde voorwaarden als altijd. Je kunt deze terug vinden in onze Algemene Voorwaarden.

We vinden het erg jammer dat je wilt opzeggen, maar begrijpen je vraag. We bevinden ons momenteel in een ongekend uitzonderlijke situatie waarbij de overheid ingrijpende maatregelen heeft genomen waardoor je niet bij Fit XL kunt sporten. Volgens onze brancheorganisatie NL Actief is er sprake van overmacht en is het daarom niet mogelijk om je contract per direct te beëindigen.

Het is natuurlijk wel mogelijk, zoals altijd, om je contract te beëindigen ná je overeengekomen contractduur met inachtneming van de opzegtermijn van één maand. We hopen echter natuurlijk van harte dat je lid blijft bij ons.

Volgens ConsuWijzer heb je recht op compensatie voor de tijd dat je geen gebruik kunt maken van je lidmaatschap en dat je dan volgens de wet tijdelijk niet hoeft te betalen. Maar, ConsuWijzer zegt ook dat een beroep op dat recht in deze uitzonderlijke tijd mogelijk in strijd met de redelijkheid en billijkheid kan zijn, omdat sportscholen in tijdelijke overmacht van korte duur verkeren en opschorting mogelijk onevenredig grote schade veroorzaakt.

Als compensatie voor de tijd dat je geen gebruik hebt kunnen maken van onze club bieden wij, zodra we weer open mogen, verschillende compensatieregelingen aan.

Optie 1: Ik word Fit XL VIP

Super bedankt voor jouw steun en vertrouwen in ons in deze onzekere tijd! Je maakt geen gebruik van de voucher en daarom kun je als onze VIP vele voordelen verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine presentjes én extra tijd om te sporten tijdens de opstartfase. Verder zullen wij in de toekomst onze VIP leden altijd onze waardering laten blijken!

Om VIP lid te worden hoef je verder geen actie te ondernemen.

 

Optie 2: Ik wil een voucher

Na de opening kun je een voucher ophalen die je op één van de volgende manieren gebruiken:

  • XXL Nutrition pakket;
  • 5 weken Afvalprogramma, inclusief 1 op 1 begeleiding, voedingsschema én supplementen;
  • 5 weken No Pain No Gain programma, inclusief 1 op 1 begeleiding, voedingsschema én supplementen;
  • Een tegoed voor contributie welke wij achter je lidmaatschap zullen plakken. Je kunt er ook voor kiezen om deze cadeau te doen aan een familielid, vriend of kennis.

 

Daarnaast mogen al onze leden 2 weken lang gratis een trainingsmaatje meenemen! Tevens ontvangt ieder lid een gratis upgrade van één maand naar het MyCircle abonnement.

 

* Bovenstaande compensatieregelingen zijn alleen van toepassing wanneer aan de financiële verplichtingen is voldaan.

Je kunt je compensatie keuze doorgeven bij de balie op het moment dat wij weer geopend zijn. Hiervoor krijg je vanaf de opening ruim de tijd voor. Geef je geen keuze door? Dan blijf je automatisch een Fit XL VIP.

Wij onderzoeken momenteel of en hoe dit mogelijk is. Het kan alleen als wij de veiligheid van onze leden kunnen garanderen én wij akkoord van de gemeente ontvangen, zullen wij dit gaan aanbieden.

Update vestiging Belfeld – Voor leden van de vestiging in Belfeld is het inmiddels mogelijk om gebruik te maken van outdoor faciliteiten! Reserveer hier een plek!

Hoewel de Fit XL clubs tijdelijk gesloten zijn, kun je je wel inschrijven via onze website. Je lidmaatschap zal ingaan op het moment dat onze clubs weer open gaan. We verwelkomen je graag!

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar jouw vestiging.