Fit XL is weer open!

Namens alle medewerkers van Fit XL: WE HEBBEN JE GEMIST en zijn er klaar voor om je weer veilig en verantwoord te laten sporten in de mooiste sportschool van Nederland! Wel moeten wij ons nog steeds aan regels houden die door de overheid opgelegd worden. Dit betekent dat sporten zoals voor de coronacrisis helaas nog niet mogelijk is. Toch proberen wij het beste ervan te maken om jou weer met veel plezier te laten sporten bij Fit XL.

Hieronder de veel gestelde vragen over de gedwongen sluiting én nu de opening. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus

Het kabinet heeft plannen om een aantal wijzigingen voor het coronatoegangsbewijs door te voeren. Helaas treft dit ook onze clubs waar iedereen altijd welkom is en iedereen gelijk is. Het kabinet verplicht per 6 november 2021 het tonen van een coronatoegangsbewijs bij sportscholen voor iedereen vanaf 18 jaar.

Locatie Belfeld

Je kunt met je coronatoegangsbewijs (dat is een vaccinatie, negatieve testuitslag of herstelbewijs) gewoon bij ons trainen. Testen voor toegang is gratis en kun je altijd ergens in de buurt laten doen. Helaas is het niet meer mogelijk om 24/7 te sporten. Bekijk onze huidige openingstijden.


Locatie Heerlen

Je kunt met je coronatoegangsbewijs (dat is een vaccinatie, negatieve testuitslag of herstelbewijs) gewoon bij ons trainen. Testen voor toegang is gratis en kun je altijd ergens in de buurt laten doen.

 

Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met je club!

Reserveren voor de fitness is niet meer nodig gelukkig. Voor groepslessen blijft het reserveren wel nodig.

  • Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
  • Neem een eigen handdoek mee.

Voor individuele binnensporten geldt geen maximum meer per zelfstandige ruimte, mits zij minimaal 1,5 afstand tot elkaar houden.

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Alle faciliteiten zijn weer geopend.

Voor groepslessen buiten geldt het normale maximale aantal personen.

Een mondkapje is niet verplicht.

Wij vinden veiligheid en hygiëne in onze clubs erg belangrijk. In deze tijd nog meer dan ooit. Om jou en de andere leden een veilige sportomgeving te kunnen bieden, hebben we extra maatregelen getroffen.

– Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
– Houd 1,5 meter afstand.
– Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
– Neem een handdoek, bidon en uiteraard een goed humeur mee.

– Houd 1,5 meter afstand van elkaar voor, tijdens en na het sporten.
– Wij schudden geen handen en doen geen high five, zwaaien of thumbs up mag wel.
– Volg altijd de aanwijzingen van de trainers op.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en adviseren je thuis te blijven als je klachten hebt.

Alle machines en apparaten zijn beschikbaar, maar zijn verschoven tot een afstand van 1,5 meter. Dankzij de grootte van onze club, was dit geen probleem.

Ja, de kluisjes kunnen normaal worden gebruikt.

Ja, de verkoopautomaten kunnen worden gebruikt.

Ja, momenteel zijn alle clubs in Nederland gesloten.

We volgen de richtlijnen van de overheid. Tot nader order is de sluitingsperiode t/m 18 mei 2021.

Dit kan via:

Belfeld@fit-xl.nl of Heerlen@fit-xl.nl

Wij doen ons uiterste best om je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Echter kan het door drukte net wat langer duren dan je van ons gewend bent.

Door de gedwongen sluiting is er geen personeel aanwezig om de telefoon te beantwoorden. Het is wel mogelijk om via e-mail contact op te nemen.

Vanaf 19 mei zijn wij weer tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar.

We vinden het heel vervelend dat je even niet in onze clubs kan sporten. Wij bieden je daarom graag een tweetal opties voor je betaalde contributie tijdens deze gedwongen sluiting aan:

Ik word/blijf Fit XL VIP!
Als VIP-member zijn wij je enorm dankbaar voor je steun én daarom ontvang je leuke extra’s én VIP Privileges!

Swiss Vitae pakket
3x Swiss Vitae Multi Shot box óf
2x Swiss Vitae Weight Control box + trainingsschema gericht op afvallen

Cadeaubon

2x Fit XL cadeaubon van 3 maanden gratis sporten welke je aan een vriend of vriendin kunt geven die nog geen lid is.

Voucher
Een voucher van 5 maanden contributie tijdens de gedwongen sluiting welke wij achter jouw lidmaatschap zullen plakken.

Zeker! Deze gelden ook voor de upgrade. Die is immers inbegrepen bij je abonnement.

Je hebt recht op compensatie als je geen betalingsachterstand hebt op je abonnement(en).

Het compensatie keuzeformulier is af te halen en in te leveren bij de balie van Fit XL na de heropening. Dit kan tot 1 september 2021.

Zodra de clubs weer opengaan, kan je je pasje in de club ophalen bij de balie. We berichten je hierover als het zover is.

Natuurlijk kun je altijd je abonnement opzeggen. Let op: hier geldt de vooraf afgesproken opzegtermijn van één maand. Kies je als compensatie voor de 3 maanden tegoed, dan worden deze aan het einde van je contract als ‘extra’ periode aan je abonnement toegevoegd. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van je contract:

  • Pauzeren: Deze optie is van toepassing als je niet in staat bent om te sporten door het gevolg van ziekte, blessure, operatie of zwangerschap. Zie de voorwaarden onder punt 4 in onze algemene voorwaarden.
  • Opzeggen: Wij betreuren dat je je abonnement juist in deze moeilijke periode wilt beëindiging. Graag zouden wij je willen vragen om nog even over deze beslissing na te denken, gezien de bijzondere omstandigheden en de financiële impact die deze tweede(!) gedwongen sluiting op onze mooie clubs heeft. Je kunt opzeggen per einddatum van je contract en – ook wanneer maandelijks opzegbaar – altijd met een maand opzegtermijn. Wil je dat? Stuur dan een email met je opzegging. Let op: door je opzegging ben je wel een half jaar na je opzegging uitgesloten van lopende acties, mocht je ons toch missen in de toekomst.

Je hebt na onze opening tot 1 september 2021 de tijd om je eventueel gewenste compensatie in te vullen. Dit formulier is af te halen en in te leveren bij de balie in de fitness.

De 5 maanden worden na opzegging van je contract verwerkt en gaan in nadat het contract is beëindigd. Je hoeft hier alleen de voucher, die je ontvangt bij inlevering van je compensatieformulier, in te leveren op het moment van opzegging. Let op: er geldt te allen tijde een maand opzegtermijn.

Gelukkig werkt het weer mee en zullen wij daarom bij de vestiging in Belfeld vanaf 1 mei diverse groepslessen buiten aanbieden. Bij de vestiging in Heerlen is dit helaas niet mogelijk gemaakt door de gemeente.