Wij snappen er ook niks meer van…

Beste leden,
Laten we voorop stellen dat wij heel blij zijn voor alle kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen. Wij weten hoe zwaar zij het ook gehad hebben, het is ze gegund.

Dat gezegd hebbende, snappen wij helemaal niks van de huidige versoepelingen en waarom (binnen)sport totaal genegeerd wordt. Er ontbreekt iedere vorm van logica. Waarom kiezen we voor het vergroten van de risico’s, als er ook nog een optie is die amper extra risico met zich meebrengt?

Sinds de sportscholen eindelijk (als laatste) weer open mochten op 1 juli vorig jaar, hebben wij op geen enkel moment een verhoging van het aantal besmettingen veroorzaakt. Daarnaast is sport voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid ontzettend belangrijk. Hoe kan het dan dat wij als sportschool niet open mogen? 😐 #wijwillenmeer

Gelukkig werkt het weer wél mee en zullen wij daarom bij de vestiging in Belfeld (helaas mag het van de gemeente in Heerlen niet) vanaf 1 maart Circuit Training, Bootcamp & MyCircle buiten aanbieden! Meer informatie hierover volgt deze week per email.

We blijven positief! 💪🏻 We gaan er dan ook vanuit dat we snel ook weer binnen mogen knallen!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag hier niet tussen? Onze trainers staan je graag te woord en zijn bereikbaar via email.

Bedankt voor jullie begrip en vertrouwen.
Team Fit XL

Veelgestelde vragen omtrent het coronavirus

Reserveren is vanaf 16-10-2020 weer verplicht.

Om weer lekker te kunnen komen sporten, dien je je te registeren via onze website: Heerlen & Belfeld. Vervolgens kun je onbeperkt je favoriete fitness uren reserveren. Dit kan tot 8 dagen van tevoren. Graag verzoeken wij je om je reservering op tijd (minimaal 3 uur van tevoren) te annuleren, mocht je toch niet willen/kunnen komen. Dit om je medesporters niet teleur te moeten stellen, terwijl er wel plek is. Voor groepslessen dient er apart gereserveerd te worden via de groepsles zelf op de website. Wil je voor of na deze les nog fitnessen, dan dien je die tijd er los bij te reserveren. Lukt het niet om te reserveren? Stuur dan een email naar heerlen@fit-xl.nl of belfeld@fit-xl.nl of neem telefonisch contact met ons op.

  • Een mondkapje is verplicht, niet tijdens het sporten.
  • Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
  • Ieder lid ontvangt bij binnenkomst een desinfectie spray en maakt apparatuur & accessoires voor én na gebruik schoon.
  • Er zijn looproutes en vakken uitgezet. Maximaal 1 persoon per vak.
  • Neem een eigen handdoek & gevulde bidon mee.

Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte, mits zij minimaal 1,5 afstand tot elkaar houden.

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Alle douches, kleedruimtes en de koffiehoek zijn vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur gesloten. De toiletten zijn wel gewoon in gebruik. Je mag je helaas niet omkleden. Uiteraard mag je wel je jas ophangen en je buitenschoenen wisselen met binnen schoenen.

Voor groepslessen geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan. (Ja wij snappen het ook niet, maar met het herfstweer wel fijn 😉) Wij houden de huidige groepsgroottes aan i.v.m. het kunnen garanderen van de 1,5 meter afstand.

Informatie vanuit de overheid wijst maar een kant op: dat in alle publieke binnenruimtes, op gebedshuizen na, bezoekers en medewerkers vanaf morgen een mondkapje dienen te dragen. Ondanks inspanningen om de fitnessbranche buiten de mondkapjesplicht te houden, heeft de rijksoverheid ons vandaag laten weten dat de mondkapjesplicht vanaf 1 december ook voor onze branche geldt.

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Wij als Fit XL zullen adviseren om een mondkapje te gebruiken, maar je bent als sporter zelf verantwoordelijk voor het naleven van de wet. Het dragen van een mondkapje is een verplichting door de overheid.

Voor onze branche betekent dit dat je een mondkapje draagt als je naar de sportruimte loopt of naar huis gaat. Een mondkapje is niet verplicht bij het sporten. Ook bij het wisselen van toestel in de fitnessruimte is een mondkapje niet nodig.

Wij vinden veiligheid en hygiëne in onze clubs erg belangrijk. In deze tijd nog meer dan ooit. Om jou en de andere leden een veilige sportomgeving te kunnen bieden, hebben we extra maatregelen getroffen.

– Een mondkapje is verplicht, niet tijdens het sporten.
– Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
– Houd 1,5 meter afstand.
– Er wordt gezorgd voor een optimale ventilatie in het sportcentrum.
– Neem een handdoek, bidon en uiteraard een goed humeur mee.
– Het dragen van een mondkapje in de openbare binnenruimte is op dit moment nog niet verplicht, maar het is de verwachting dat dit op korte termijn wel verplicht gaat worden. In navolging van de overheid willen wij dan ook aan onze sporters het advies geven om een mondkapje te dragen wanneer zij zich in de binnenruimte verplaatsen. Tijdens het trainen is een mondkapje niet verplicht

– Een mondkapje is verplicht, niet tijdens het sporten.
– Houd 1,5 meter afstand van elkaar voor, tijdens en na het sporten.
– Reinig en desinfecteer de apparatuur / sportattributen voordat je aan de oefening begint en nadat je stopt. Spray niet direct op de apparatuur, maar alleen op het papier. Dit zal ook als extra veiligheid door onze trainers gedurende de dag gedaan worden.
– Er zijn looproutes en vakken uitgezet. Maximaal 1 persoon per vak.
– De koffiehoek en douches zijn gesloten. De kleedkamer is alleen open als doorgang naar het toilet. Het is wel mogelijk om de jas op te hangen en buitenschoenen te verwisselen met binnenschoenen. Omkleden is niet toegestaan.
– Wij schudden geen handen en doen geen high five, zwaaien of thumbs up mag wel.
– Volg altijd de aanwijzingen van de trainers op.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en adviseren je thuis te blijven als je klachten hebt.

Verlaat na je training en/of uiterlijk aan het einde van je (laatst) gereserveerde tijdsblok het gebouw direct.

Alle machines en apparaten zijn beschikbaar, maar zijn verschoven tot een afstand van 1,5 meter. Dankzij de grootte van onze club, was dit geen probleem.

Ja, de kluisjes kunnen normaal worden gebruikt.

Ja, de verkoopautomaten kunnen worden gebruikt.

Ja, momenteel zijn alle clubs in Nederland gesloten.

We volgen de richtlijnen van de overheid. Tot nader order is de sluitingsperiode t/m 10 mei 2021.

Dit kan via:

Belfeld@fit-xl.nl of Heerlen@fit-xl.nl

Wij doen ons uiterste best om je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Echter kan het door drukte net wat langer duren dan je van ons gewend bent.

Door de gedwongen sluiting is er geen personeel aanwezig om de telefoon te beantwoorden. Het is wel mogelijk om via e-mail contact op te nemen.

We vinden het heel vervelend dat je even niet in onze clubs kan sporten. Wij bieden je daarom graag een tweetal opties voor je betaalde contributie tijdens deze gedwongen sluiting aan:

Ik word/blijf Fit XL VIP!
Als VIP-member zijn wij je enorm dankbaar voor je steun én daarom ontvang je leuke extra’s én VIP Privileges!

Contributie 100% vergoed
Een voucher van 3 maanden contributie tijdens de gedwongen sluiting welke wij achter jouw lidmaatschap zullen plakken óf een tegoedbon van 3 maanden welke je aan een vriend of vriendin die nog geen lid is cadeau kunt geven.

Aanvullende compensatie
Aanvullende compensatiemogelijkheden zullen wij baseren op de datum dat wij eindelijk weer open mogen en met opening ook communiceren naar onze leden.

Zeker! Deze gelden ook voor de upgrade. Die is immers inbegrepen bij je abonnement.

Je hebt recht op compensatie als je geen betalingsachterstand hebt op je abonnement(en).

Het compensatie keuzeformulier is af te halen en in te leveren bij de balie van Fit XL na de heropening.

Zodra de clubs weer opengaan, kan je je pasje in de club ophalen bij de balie. We berichten je hierover als het zover is.

Natuurlijk kun je altijd je abonnement opzeggen. Let op: hier geldt de vooraf afgesproken opzegtermijn van één maand. Kies je als compensatie voor de 3 maanden tegoed, dan worden deze aan het einde van je contract als ‘extra’ periode aan je abonnement toegevoegd. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van je contract:

  • Pauzeren: Deze optie is van toepassing als je niet in staat bent om te sporten door het gevolg van ziekte, blessure, operatie of zwangerschap. Zie de voorwaarden onder punt 4 in onze algemene voorwaarden.
  • Opzeggen: Wij betreuren dat je je abonnement juist in deze moeilijke periode wilt beëindiging. Graag zouden wij je willen vragen om nog even over deze beslissing na te denken, gezien de bijzondere omstandigheden en de financiële impact die deze tweede(!) gedwongen sluiting op onze mooie clubs heeft. Je kunt opzeggen per einddatum van je contract en – ook wanneer maandelijks opzegbaar – altijd met een maand opzegtermijn. Wil je dat? Stuur dan een email met je opzegging. Let op: door je opzegging ben je wel een half jaar na je opzegging uitgesloten van lopende acties, mocht je ons toch missen in de toekomst.

Je hebt na onze opening, 2 maanden de tijd om je eventueel gewenste compensatie in te vullen. Dit formulier is dan af te halen en in te leveren bij de balie in de fitness.

De 3 maanden worden na opzegging van je contract verwerkt en gaan in nadat het contract is beëindigd. Je hoeft hier alleen de bon, die je ontvangt bij inlevering van je compensatieformulier, in te leveren op het moment van opzegging. Let op: er geldt te allen tijde een maand opzegtermijn.

Gelukkig werkt het weer wél mee en zullen wij daarom bij de vestiging in Belfeld vanaf 1 maart Circuit Training, Bootcamp & MyCircle buiten aanbieden. Bij de vestiging in Heerlen is dit helaas niet mogelijk gemaakt door de gemeente.